{{content}} ×

Hoe laad je een elektrische auto? | Supershortlease Privé | Supershortlease

Home > Elektrisch rijden > Hoe laad je een elektrische auto?

Hoe laad je een elektrische auto?


Je elektrische shortlease auto tank je dus niet meer met benzine, maar de accu moet opgeladen worden. Er zitten grote oplaadbare batterijen in, welke je van energie moet voorzien. Je kunt de auto thuis laden of onderweg. Dit doe je via een laadpaal of een snellader. Je kunt zelfs via een normaal stopcontact laden, maar dat duurt erg lang. Via een laadpunt is sneller, gemakkelijker en veiliger.

Tips voor laden onderweg


Openbare laadpalen vind je onder andere bij tankstations, op parkeerterreinen en in woonwijken. Je kunt gebruik maken van een 'gewone' laadpaal of een snellader.

Plan je route en laadstops
Plan je route en laadstops

Plan je route en laadstops

Bij korte afstanden kun je vaak voor en na je rit de accu opladen. Ga je een langere afstand afleggen? Plan dan goed je route en laadstops. Er zijn verschillende apps en websites die je gemakkelijk een goede route voor je plannen. Een voorbeeld hiervan is ABRP of de EV-routeplanner van de ANWB.

Houd rekening met laadtijd
Houd rekening met laadtijd

Houd rekening met laadtijd

Hoe lang je aan het laden bent, hangt af van het oplaadpunt en de capaciteit van de accu van jouw elektrische auto.

Check beschikbaarheid
Check beschikbaarheid

Check beschikbaarheid

Sommige oplaadpunten zijn erg druk, of in onderhoud. Controleer van tevoren of je terecht kunt bij het laadpunt waar je heen wilt rijden.

Zorg voor afleiding
Zorg voor afleiding

Zorg voor afleiding

Opladen neemt even tijd in beslag. Hoewel je bij een snellader vaak binnen een half uur weer op weg kunt, is het dus toch slim om voor wat ontspanning of entertainment te zorgen tijdens het laden.

Image Text

 

 

Snelladen van je elektrische auto

 

Je kunt ook bij een (openbare) snellader terecht. Deze zijn steeds vaker langs snelwegen te vinden. Kijk goed naar de maximale laadsnelheid van je auto en die van de laadpaal. Snelladen is iets duurder dan laden in bijvoorbeeld een woonwijk, maar binnen 20-30 minuten kan je accu alweer 80% opgeladen zijn.

Image Text

 

 

Thuis opladen van je elektrische auto

 

Je kunt ook thuis een laadpaal (laten) installeren. Deze wordt direct aangesloten op je eigen stroomnetwerk. Je hebt hier verder geen abonnement voor nodig. De laadkosten zijn afhankelijk van het stroomtarief in je energie contract. Tip: als je oplaadt tijdens daluren, kan dit je dus kosten schelen!

Thuis laden duurt vaak wel iets langer, omdat de openbare laadpalen een hoger laadvermogen hebben. Maar kom je thuis en hoef je de komende uren niet meer weg? Dan is het natuurlijk erg gemakkelijk dat je auto in de tussentijd opgeladen wordt als ie thuis geparkeerd staat.

Wat heb je nodig om de accu op te laden?


Voor het laden van je elektrische auto heb je een laadkabel nodig en een laadpas om van openbare laadpalen gebruik te kunnen maken.

Kabels

 

Supershortlease levert de elektrische auto inclusief de juiste laadkabels. Deze vind je meestal in de kofferbak. Met de laadkabel sluit je de accu van de elektrische shortlease auto aan op een laadpunt.

Laadpas

 

Met een laadpas kun je van openbare laadpalen gebruik maken. Je sluit de auto met de laadkabel aan op de laadpaal. Zodra je de laadpas scant, gaat de laadpaal ‘aan’. De laadpaal weet nu welke auto opgeladen wordt en wie de stroomrekening gaat betalen. Je betaalt voor het aantal kilowattuur (kWh) dat je afneemt. Bij Supershortlease regelen we een laadpas van Multitankcard voor je. Voor het gebruik van de pas betaal je € 10,00 administratiekosten per maand.

 

Ook goed om te weten

Bij elke shortlease auto worden de bijbehorende laadkabels geleverd.

Supershortlease besteld de laadpas voor je, deze wordt geleverd door Multitankcard. Je betaalt maandelijks € 10,00 administratiekosten voor het gebruik van de laadpas. De energiekosten die je hebt verbruikt voor het laden, worden maandelijks achteraf aan je doorbelast.

Multitankcard aanvragen →

Het maandelijkse shortlease tarief voor een elektrische shortlease auto, is iets hoger dan voor een benzine shortlease auto. Dit komt doordat de elektrische auto’s duurder in aanschaf zijn.

Dit is per elektrische auto verschillend. De kleinere auto’s hebben een bereik vanaf ruim 200 kilometer, middenklassers zo’n 300 kilometer, tot ruim 400 kilometer bij grotere auto’s. Dit ligt aan de accu’s van de auto’s, maar natuurlijk ook aan het rijgedrag. Ook het weer heeft invloed op het aantal kilometers wat je op een opgeladen accu kunt rijden.

Afhankelijk van het type elektrische auto en het laadpunt, kun je rekening houden met een gemiddelde laadtijd van 4 uur, voordat je auto weer volgeladen is.

Elektrisch aanbod

Whatsapp
Whatsapp
Chat
Chat
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
E-mail
E-mail

E-mail

Wil je meer informatie? Of heb je een offerte ontvangen waar je vragen over hebt?